» Ko radi - ne boji se gladiNišu je, za skoro dve trećine fabrika, ponedeljak 9. januar prvi radni dan. U najprofitabilnijoj niškoj fabrici "Filip Moris" zaposleni u proizvodnji su na kolektivnom godišnjem odmoru od 25. decembra do 9. januara. Novogodišnje i Božićne praznike spajaju i u Vulkanu, Niteksu i većini privatizovanih fabrika elektronske i mašinske industruje, ali ima i onih koji su već danas morali da pokrenu proizvodni proces.

Mile Milenković iz kompanije "Nisal" kaže da služba izvoza radi normalno za praznike kao i pogoni koji moraju da završe određene proizvode da bi ispoštovali ugovorene rokove.

Aleksandar Filipović iz kompanije "Jumis" kaže da je treći januar prvi radni dan za "Jumis" u 2012. godini.

"Još smo krajem prošle godine imali učestala trebovanja za domaće tržište, međutim morali smo bolje da se organizujemo kako bi ispunili zahteve koje smo imali za inostrano tržište", kaže Filipović.

Veliki trgovački lanci u Nišu rade puno radno vreme još od ponedeljka 2. januara, a danas su im se pridružile ostale kolege iz, takozvanog, uslužnog sektora. Svi oni, kao i privrednici koji ne spajaju praznike normalno će raditi do petka kada je zbog Badnje večeri najavljano skraćeno radno vreme.

04.01.2012. u 15:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd