» Izgradnja nove fabrike u NišuU radnoj zoni u Donjem Međurovu biće izgrađena još jedna nova fabrika koja se bavi proizvodnjom medicinskih uređaja. Zemljište u Donjem Međurovu na licitaciji je kupila srpsko-nemačka firma LMB Soft. Na parceli od 40 ari planirana je izgradnja proizvodnog prostora površine 1200 kvadratnih metara.

Ugovor o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta radi izgradnje između Grada Niša i firme LMB soft koja je kupila zemljište u RZ Donje Međurovo za izgradnju proizvodnog pogona potpisali su u Gradskoj kući gradonačelnik Niša Miloš Simonović i većinski vlasnik kapitala ove firme Klaus Jenč.

Privredno društvo LMB Soft d.o.o osnovano je sa primarnim ciljem rada u oblasti medicinske tehnologije specijalno transfuziologije. Poseduje sopstveni razvojni tim od oko 10 inženjera različitih profila elektro i mašinske struke kao i specijalista za izradu softvera, proizvodnju opremljenu mašinskim parkom dovoljnim za izradu prototipova i proizvoda malih serija.

Proizvodi LMB Softa su uređaji koji zahtevaju visok tehnološki nivo izrade i funkcionalnosti. Celokupna proizvodnja je namenjena izvozu. Prisutni su u skoro 28 zemalja Evrope i Azije, a u manjoj meri i na Afričkom i Američkom kontinentu. Fabrika će uposliti 60 radnika i najveći broj njih biće visokoobrazovani mladi ljudi. Izgradnja fabrike biće započeta na proleće. Pored ulaganja u izgradnju fabrike značajna sredstva namenjena su i za edukaciju zaposlenih.

Realizacijom - izgradnjom novog poslovnog prostora površine 1.200 m2 i njegovo opremanje modernom opremom svrsishodnom savremenim zahtevima proizvodnje ostvariće se značajna investiciona ulaganja koja će bitno uticati na upošljavanje domaćih privrednih subjekata tokom izgradnje investicionog objekata.

19.01.2012. u 13:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd