» Neizvesna druga Benetonova fabrika u NišuItalijanska kompanija Beneton još nije odlučila da li će, pored nekadašnje fabrike Niteks, čiju je imovinu kupila, u Nišu graditi još jednu fabriku, uprkos drugačijim najavama niških zvaničnika. „Grad Niš je tri puta davao ponude za lokaciju za novu fabriku Benetona, a predstavnici kompanije su pokazali izvesno interesovanje za lokaciju u Radnoj zoni Sever. Ipak, još nismo dobili zvaničan odgovor za koju lokaciju su se odlučili, kao ni da li će uopšte biti izgradnje još jedne fabrike u Nišu“, rekao je za Danas šef niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović.

On je naglasio da je „utisak“ da je prioritet Benetona u ovoj godini već započeta rekonstrukcija tri objekta, kao i izgradnja novog objekta u krugu Niteksa, čijim će se završetkom „pokrenuti tehnološki proces i postepeno zapošljavati radnici“.

On je rekao da je planirana i rekonstrukcija još dva objekta bivšeg Niteksa.

Gradski zvaničnici su nekoliko puta najavili da će Beneton graditi još jednu fabriku u Nišu, u kojoj bi trebalo da bude zaposleno od 160 do 200 radnika.

Gradonačelnik Miloš Simonović je to potvrdio krajem novembra prošle godine, prilikom obilaska radova u nekadašnjem Niteksu zajedno sa direktorom Benetona Srbija Flavijem Simonetijem.

23.01.2012. u 16:00

izvor: mic.org.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd