» Niški političari ne tvitujuPolitičari u Srbiji, barem pred izbore postali su aktivni na Tviteru, gde pridobijaju glasove birača, otvaraju ozbiljne teme ali i pokušavaju da budu duhoviti, dok su među njihovim kolegama u Nišu retki oni koji uopšte imaju profil ili ako ga imaju potpuno su neaktivni.

Niškog gradonačelnika Miloša Simonovića na Tviteru prati sedam osoba ali je potpuno nejasno zbog čega to rade jer on nema ni jedan tvit.

Osim, na Tviteru neaktivnog, niškog gradonačelnika gotovo da nema političara koji koristi tu društvenu mrežu. Profil na Tviteru nema ni predsednik niške gradske skupštine Mile Ilić niti lider Ujedinjenih regiona Srbije u Nišu Branislav Jovanović.

Ipak aktivni su odbori niških stranaka, među kojima je niški DSS sa najviše pratilaca, LDP koji ima dva naloga i nalog omladine te stranke i niški naprednjaci.

Za razliku od niških političara, njihovi partijski funkcioneri su aktivni na Tviteru. Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak trenutno je najpopularniji političar na Tviteru i prati ga gotovo 6.000 korisnika. Iza Čanka po broju pratilaca su funkcioneri Demokratske stranke Oliver Dulić i Jelena Trivan.

Kao i niški i beogradski gradonačelnik Dragan Đilas nema ni jedan tvit ali zato ima više od 2.700 pratilaca.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac je veteran Tvitera. Najnvoiju Tviter diskusiju vodio je sa Sandrom Orlović iz FHP-a povodom saopštenja podrške koje je toj nevladinoj organizaciji uputila Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije (CEAS). Povod je naravno, slučaj načelnika Generalštaba VS.

Šutanovac: Ja sam jedini političar koji je udružio N. Kandić i @jelenamilicceas obe tužioci, sudije i izvršioci kazni nad svima koji se njima ne dopadaju.

Orlović: Poštovani Ministre, umesto što denuncirate Jelenu i Natašu u maniru Miloševićevih ministara, pogledajte dokumente koje Vam oni koji su ‘proveravali’ generala sigurno nisu predočili. Prvi deo smo objavili na sajtu FHP.

Orlović: Vrlo smo istrajni jer su dokumenti koje vi ne želite da pogledate vrlo precizni. Vreme, mesto, potpis, itd.

Šutanovac: Na žalost istrajni ste u grešci, iako ste svesni da ovog puta niste u pravu! Lako je optuživati, ali sada ćete biti i sami optuženi! Inače, mene su hapsili kad je Milošević bio na vlasti, a vas?!

Šutanovac: Interesantno je što su 1389 i Kandić kao Obraz i @jelenamilicceas našli zajednički interes u napadu! Neko će reći napokon se i oni složiše.

Orlović: Da pojasnimo potpuno neobaveštenom Ministru – par pripadnika 37mtbr su prijavljeni za krivična dela u selima kojih ni nema u dosijeu. I, btw, još im se sudi.

Ipak najpopularniji na Tviteru je autor sa imenom pokojnog političara Slobodana Miloševića koji svakodnevno analizira političku scenu. I popularniji je od svih pravih, aktuelnih političara. Ima više od 10.000 pratilaca.

03.02.2012. u 12:00

izvor: mic.org.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd