» Humanitarni koncert trija "Balkanske žice"Koncert trija "Balkanske žice" biće održan u četvrtak, 23. februara, u sali Fakulteta Umetnosti u Nišu sa početkom u 20h. Organizator koncerta je Studentski kulturni centar Niš u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta, a koncert je humanitarnog karaktera. Novac od prodaje karata posvećen je za pomoć Danilu, studentu niškog Univerziteta koji je oboleo od leukemije.

Cena karte za koncert je 300 dinara i mogu se mogu kupiti u prostorijama Saveza studenata Univerziteta, u kancelarijama studentskih parlamenata na svim fakultetima i u muzičkoj prodavnici "Energy music house" u prizemlju Kalče.

Organizovanjem ovog nastupa SKC nastavlja tradiciju organizovanja koncerata zanimljivih i autentičnih izvođača i stvaralaca.

Trio "Balkanske žice" čine članovi porodice, otac Zoran i sinovi Nikola i Željko. Iza sebe ima 10 solo albuma i preko 600 originalnih numera, kao i preko milion prodatih ploča sa različitim muzičkim stilovima.

Na gitarama izvode originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih…sa primesama džez improvizacije, svinga i klasičnih elemenata.

Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima.

Ono po čemu su specifični i što najbolje rade stvarajući muziku jeste šestoruko sviranje na jednoj gitari, po čemu su jedinstveni u svetu.

21.02.2012. u 18:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd