» Na pragu rešenje za Mramorsko brdoPosle sedam godina konačno će biti rešen problem meštana sela Mramor čije je kuće uništilo lokalno klizište. Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je da će na sednici Vlade Srbije biti donet zaključak koji omogućava da se kredit Razvojne banke Saveta Evrope, koji je Republika Srbija dobila za izgradnju stanova za socijalno stanovanje, realizuje kroz program podrške građevinskoj industriji.

Prema Simonovićevim rečima nosilac projekta izgradnje socijalnih stanova u Nišu, Gradska stambena agencija, nakon donošenja takvog zaključka od strane Vlade, može da krene u proceduru za raspisivanje tendera i izbor izvođača radova za izgradnju 300 stanova u Nišu od ukupno 1 700 koliko će se graditi u Srbiji.

Zbog klizišta u Mramoru, selu koje se nalazi na samo 8 kilometara od centra Niša, u proteklih nekoliko godina oštećeno je ili srušeno više od 40 kuća. Zahvaljujući sredstvima Evropske banke za razvoj, ali i odlučnosti Grada da se problem napokon u potpunosti reši, porodice čiji su objekti teško stradali usled klizišta a građevinska inspekcija ih proglasila opasnim, dobiće svoj dom. Stanove će dobiti u jednoj od lamela koje će se graditi na bulevaru Petra Aranđelovića u naselju Ledena stena.

Na površini od pola hektara na pomenutoj lokaciji biće izgrađeno 237 stanova, prosečne površine 50 kvadrata. Jedna lamela sa četrdesetak stanova namenjena je za Mramorčane. Lokacija je komunalno opremljena a grad je obezbedio sve neophodne dozvole.

22.02.2012. u 17:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd