» Okrugli sto posvećen inkluziji u NišuU Nišu je održan Okrugli sto o socijalnoj inkluziji dece sa smetnjama u razvoju sa ciljem da se razmene informacije i iskustva lokalnih primera dobre prakse. Okrugli sto je organizovan u okviru nacionalne medijske kampanje "Bolji smo zajedno" koja promoviše socijalnu inkluziju dece sa smetnjama u razvoju.

Domaćin skupa bila je članica gradskog veća Niša Dušica Davidović, a skup je otvorilapomoćnica ministra rada i socijalne politike Suzana Paunović.

Predstavljeni su najnoviji pomaci u okviru reforme sistema socijalne zaštite i govoriti o saradnji između lokalnih aktera i lokalnih samouprava u promovisanju socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju.

Na ovom Okruglom stolu je bilo reči i o inicijativi "Korak po korak ka zajednici", koju realizuju opštine Crveni krst-Niš, Aleksinac, Ražanj i Gadžin Han, a čiji je cilj pokretanje usluga pomoć i nega u kući, predah nega i dnevni centri za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice.

Fokus je na sprovođenju konkretnih mera koje su neophodne da bi se olakšao proces socijalne inkluzije u regionu, kao i na aktivnostima projekta "Razvoj usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice" koji u partnerstvu sprovode Delegacija Evropske unije, Ministarstvo rada i socijalne politike i kancelarija UNICEF-a u Srbiji.

Svrha kampanje "Bolji smo zajedno" je da naglasi pristup inkluziji dece sa smetnjama u razvoju koji se bazira na ljudskim pravima i da promeni fokus sa „humanitarnog” i „socijalnog” na princip jednakih mogućnosti i prava za svu decu.

Informacije o programu kampanje možete pratiti i na Facebook stranici, a zvanični YouTube kanal možete pronaći ovde.

23.02.2012. u 18:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd