» Izabrana lokacija za roditeljsku kućuPrva roditeljska kuća u Nišu za smeštaj dece obolele od karcinoma koji sa roditeljima iz okolnih mesta dolaze u nišku bolnicu biće na Vizantijskom bulevaru 12, rekla je Nadica Đorđević, član NURDOR-a za Južne vesti. Roditeljska kuća je prvobitno trebalo da bude otvorena u Ulici Pariske komune 11, preko puta Gradske opštine Medijana, na mestu gde je nekada bio restoran "Lider", ali je izabran veći prostor.

- Odlučili smo se za lokaciju na Vizantijskom bulevaru, gde je nekada bila samoposluga "Impex". Prostor obuhvata 277 kvadrata i u odlučnom je stanju - rekla je Nadica Đorđević, član Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Uskoro bi trebalo da se sastavi projekat prema kom bi se opremila roditeljska kuća i tu bi bilo napisano šta je sve potrebno za objekat.

- Bio je arhitekta i rekao da kuća može da ima 6 soba, veliku dnevnu sobu, igraonicu, 3 kupatila, kuhinja, magacin i prostorije za članove NURDOR-a - rekla je Nadica.

Za opremanje roditeljske kuće je, osim volje i želje članova NURDOR-a potrebna i pomoć svih koji žele da deca obolela od raka i njihovi roditelji koji nisu iz Niša dobiju što pre prostorije gde će im biti olakšana teška terapija.

- Javljaju se ljudi, uplaćuju na račun. Jedan gospodin nam se javio da pokloni jastuke ili posteljinu. Pomoći će nam i Kolo srpskih sestara i Privredna komora. Ima dosta ljudi, a svaka pomoć je dobrodošla - dodala je Nadica Đorđević.

Kako je ona potvrdila, za sada je skupljeno 600.000 dinara što je dovoljno za početak radova na roditeljskoj kući. Kako je dogovoreno, Grad Niš će 10 godina plaćati komunalije i time značajno pomoći.

Račun na koji možete uplatiti sredstva za pomoć je 170-30010715002-76 za naznaku "Za roditeljsku kuću u Nišu". Takođe, na isti račun možete uplatiti sredstva za neophodan pacijent monitor koji je potreban u lečenju, samo kao svrhu uplate napišite "Za pacijent monitor u Nišu".

Na sajtu NURDOR-a se možete više informisati o svim akcijama udruženja i potrebnim sredstvima za roditeljsku kuću.

24.02.2012. u 15:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd