» Prekinut odvoz snega iz gradaOdvoz snega sa ulica iz centra grada prestao je juče, potvrđeno je Južnim vestima. Sneg je odvožen je na parking Elektronske industrije. Na parkingu je trenutno sneg visine od pola do metar i po. Sneg se postepeno topi, tako da oko parkinga nema većih bara i vode koji bi ugrožavali saobraćaj i kretanje pešaka.

- Sneg se sporo topi, pa nema potrebe da se odnosi sa ulica negde drugde - rekao je Žarko Ranković, član Gradskog veća zadužen za krizne situacije.

Prema rečima Rankovića, na osnovu stučnih procena "Hidrogradnje", "Erozije" i zimskih službi ranije je doneta odluka da se sneg odvozi na parking Elektronske. Ovo nam je potvrdio i Bratislav Vučković, direktor Javnog komunalnog preduzeća "Mediana".

U blizini parkinga je izvorište Medijana, kojim se grad snabdeva pijaćom vodom, a u ovom delu ne postoji kanalizacija kojom bi otopljen sneg oticao sa parkinga.

- Kada je odlučeno da se sneg odvozi na tu lokaciju i ja sam imao dilemu, ali su nam tada iz "Vodovoda" rekli da neće biti nikakvih problema - objasnio nam je Vučković.

Jedan od planova bio je i da se sneg odvozi na "zeleni pojas" na putu za Medoševac, ali to nije bilo moguće jer su u toku radovi na ulici Ivana Milutinovića, kojom se do tamo stiže.

24.02.2012. u 17:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd