» Belgijska kompanija uskoro u NišuGradsko veće usvojilo je zaključak kojim se pokreće inicijativa za izradu elaborata opravdanosti davanja u zakup građevinskog zemljišta na teritoriji Grada Niša Kompaniji Greenworx Holding N.V ( Kraljevina Belgija ). Gradonačelnik Niša Miloš Simonović i direktor belgijske kompanije Greenworks Serž Amej potpisali su, ranije, memorandum o razumevanju o realizaciji nove investicije u Nišu. Reč je o izgradnji fabrike čija je delatnost prerada klaničkog otpada po najvišim ekološkim i bezbedonosnim evropskim standardima, kao i proizvodnja biomase. Očekuje se da fabrika bude izgrađena u radnoj zoni kod Bulevara Ivana Milutinovića na površini od 14 hektara. U ovom pogonu biće upošljeno 400 ljudi, a vrednost investicije je 70 miliona evra.

Dolazak još jednog novog investitora u Niš rezultat je rada Kancelarije Grada Niša u Briselu i pregovora gradonačelnika Niša Miloša Simonovića sa predstavnicima kompanije Greenworks. Tom prilikom, Grad Niš i Greenworks Holding dogovorili su se da udruže snage da ovu jedinstvenu inicijativu učine uspešnom i da Niš postane centar „zelene" tehnologije u Srbiji i primer za veće regione.

Uspeli smo da obezbedimo realizaciju još jedne velike i ozbiljne investicije i na ovaj način još jednom su demantovani svi skeptici koji nisu verovali u moj rad i rad Kancelarije Grada Niša u Briselu, kaže gradonačelnik Miloš Simonović. Za sve je potrebno vreme, upornost i jasno postavljeni cilj, poručio je Simonović i dodao da je Niš prepoznat kao mesto u kome se brzo dobijaju sve dozvole za početak investicija.

Ovo će biti druga fabrika ove kompanije za neškodljivo otklanjanje klaničnog otpada iz mesne industrije i za proizvodnju tehničke masti u Srbiji.

Kompanija Greenworks namerava da postane lider u razvoju velikih industrijskih zona u Nišu sa ciljem centralizacije „zelenih projekata" kao što su tretman klaničarskog otpada, tretman industrijskog otpada, biomasa i pretvaranje otpada u energiju.

27.02.2012. u 12:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd