» Saradnja Niša i MariboraTokom boravka u Mariboru, gradonačelnik Niša, Miloš Simonović razgovarao je sa slovenačkim partnerima o mogućnoj saradnji u oblasti energetske efikasnosti i reciklaže otpadnih ulja i maziva. To su prioritetne oblasti u kojima Srbija i grad Niš mogu da konkurišu sa projektima za sredstva iz evropskih fondova koji, sa statusom kandidata za članstvo u EU, postaju dostupniji našoj zemlji.

Prenoseći svoja iskustva sa projektima za koje su dobili evropsku podršku, tu su preporuku podelili sa članovima niške delegacije na prijemu kod gradonačelnika Maribora, Franca Kanglera a potom i tokom obilaska partnerskih firmi sa gradskom većnicom Marjanom Krajtner.

Prema slovenačkom uverenju, Srbija je ispoštovala sve evropske direktive u ovim oblastima i ugradila ih u svoje zakonodavstvo a time i postavila normativni okvir za implementaciju konkretnih projekata koji se tiču skladištenja ili prerade otpadnih ulja u upotrebljive energente odnosno uvođenja sistema daljinskog merenja utroška toplotne energije uz istovremenu štednju energije, obnovom fasada i zamenom stolarije na stambenim zgradama, koju stimuliše Evropska unija iz svojih fondova.

05.03.2012. u 12:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd