» Uspeh niških tekvondoistaTakmičari Tekvondo kluba "Astra Niš" osvojili su 8 medalja na Prvenstvu Srbije za juniore i pionire u Beogradu. Niški klub predstavljalo je 11 takmičara koji su osvojili tri zlatne, tri srebrne i dve bronzane medalje. U pionirskom uzrastu zlatnu medalju je osvojio Mihajlo Milojević u kategoriji -23kg, srebro su uzeli Nemanja Živković u kategoriji -33kg, Nemanja Dončić -35kg i Nikola Živković -40kg. Bronzana je pripala Mateji Laziću u kategoriji -21kg i Luki Ćiriću -40kg.

U polufinalu su izgubili i osvojili 4. mesto Aleksa Spasić, Jovan Dimitrijević i Tina Ivković.

U juniorskoj konkurenciji zlatne medalje i prvo mesto osvojili su Mihajlo Dinčić u kategoriji -68kg i Marko Antić u kategoriji -63kg.

- Naši takmičari su svojim nastupom pokazali da se na jugu Srbije ozbiljno radi i da grad Niš prerasta u jedan ozbiljan tekvondo centar. S druge strane u klubu trenira veliki broj talentovane dece koja će svoje mesto u sportskom svetu potražiti već na narednom takmičenju. Svako takmičenje nam predstavlja novi izazov kome ćemo pristupiti sve temeljnije i ozbiljnije i učiniti da grad Niš dobije vrhunske sportiste iz oblasti tekvondo sporta - rekli su u klubu.

Učestvovalo je 28 klubova iz cele države sa preko 300 takmičara.

05.03.2012. u 16:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd