» Nišlija zbog opekotina prebačen u BeogradNišlija J.S. (54) za koga se sumnja da se samozapalio benzinom u subotu, 3. marta oko 22:30h ispred svoje kuće, prebačen je sa Intenzivne nege Plastične hirurgije u Nišu na Kliniku u Zvečanskoj ulici u Beogradu koja je najosposobljenija za lečenje tako dubokih opekotina na telu.

U Kliničkom centru Niš saznajemo da je J.S. pretrpeo opekotine na preko 40 odsto tela, kao i da su mu najviše stradale obe ruke i predeo oko grudnog koša gde je pretrpeo opekotine drugog B i trećeg stepena.

Kako Južne vesti saznaju, on se te kobne večeri posvađao sa ženom kako bi posle toga otišli na spavanje. Za sada je nepoznato šta je nateralo ovog sredovečnog Nišliju da posle toga ustane, pocepa posteljinu, polije se benzinom i samozapali.

U Nišu nikada iz očaja niko nije digao ruku na sebe, na ovaj način, a u svetu je čin samozapaljivanja uvek bio simbol protesta zbog društvenih nepravdi.

U novijoj istoriji pamti se Čeh Jan Palah koji se u znak protesta zbog okupacije Čehoslovačke od strane SSSR-a spalio na glavnom Praškom trgu. Dvojica Rumuna su se nedavno javno zapalili protestujući protiv siromaštva, a protesti iz istih pobuda dešavaju se širom sveta.

Na istoku Rumunije zapalio se 31-godišnji otac troje djece, jer više nije mogao da prehranjuje svoju porodicu.

05.03.2012. u 19:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd