» Beneton po planuKompanija „Beneton“ u Nišu će do kraja naredne godine uposliti 2.000 radnika dok će do kraja 2014. godine broj radnika u toj fabrici biti 2.700 radnika, najavila je danas potpredsednica Vlade Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović.

Kalanović je danas obišla kompleks tekstilne fabrike Niteks koju je prošle godine kupio italijanski Beneton i koji trenutno upošljava 400 radnika.

„“Beneton“ u Nišu gradi tekstilni centar, građevinski radovi se realizuju kako je planirano, četiri fabrike su do sada rekonstriusane i izgrađene, a ostale planirane su u fazi izgradnje“, rekla je Kalanović.

Ona je rekla da svi građevinski radovi, čišćenje terena i rušenje treba da budu završeni do kraja ove godine, a da je do sada rekonstruisano i izgrađeno 20.000 kvadratnih metara proizvodnog prostora, a plan je da bude rekonstruisano i izgrađeno 75.000 kvadratnih metara.

Kalanovićka je kazala da će Beneton u Nišu kada bude radio punim kapacitetom imati promet od 72 miliona evra i proizvodnju koja je namenjena izvozu.

„Beneton“ je za dolazak u Niš dobio od države subvenciju od 9.000 evra za svako novootvoreno radno mesto.

Beneton se obavezao da investira 43 miliona evra i zaposli do 2014. godine 2.700 radnika.

Fabriku „Beneton“ obišao je i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

14.03.2012. u 13:00

izvor: mic.org.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd