» Počinju „Francuski dani“ u NišuFilmskim projekcijama, koje će od sutra do subote u terminima od 19 i 21 sat biti prikazivane u Niškom kulturnom centru, počinju „Francuski dani“ u Nišu. U periodu od 15. do 31. marta biće održana izložba stripa i crteža, predstave na francuskom jeziku, predavanja filologa, džez koncert i takmičenje za Frankofonu pesmu.

Program:

U okviru Francuskih dana, od 20. marta do 1. aprila, u Paviljonu u Tvrđavi biće održana izložba crteža i stripa Zorana Janjetova „Re-spektiva“.

Ljubitelji džeza će imati prilike da 21. marta u 20 sati, u Narodnom pozorištu, uživaju u improvizacijama trija koji čine gitarista Titi Robin, brazilski perkusionista Ze Lui Nasciment i harmonikaš Fransis Varis. Karte se po ceni od 200 dinara prodaju u Narodnom pozorištu i Francuskom institutu.

Predstave na francuskom jeziku „Važeće isprave“ i „Vežbe konverzacije i francuske dikcije za srpske studente“ koje izvode učenici OŠ „Kralj Petar I“ i Gimnazije „Svetozar Marković“ biće izvedene u Dečjem centru u Čairu, 22. marta u 18 i 20 časova.

Predavanja filologa sa niškog i beogradskog univerziteta biće održana 29. i 30. marta na Filozofskom fakultetu, a Francuske dane će zatvoriti finale takmičenja za Frankofonu pesmu na kome će se pevači šansone i tradicionalne muzike nadmetati 31. marta u 14 sati, u sali Simfonijskog orkestra.

Festival organizuje Francuski institut.

14.03.2012. u 14:00

izvor: mic.org.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd