» Čišćenje deponije kod Elektronske industrijeRadnici niške gradske čistoće od četvrtka će raditi na uklanjanju đubreta koje je na parkingu ispred Ei ostalo nakon otapanja snega koji je tamo odlagan, najavljeno iz JKP Medijane. Reč je o lokaciji koju je gradski Krizni štab odredio za odlaganje snega iz centra grada tokom vanredne situacije. Ipak, ekipe koje su tada na tom poslu radile, uz sneg su pokupile i sve što je bilo ispod njega.

Tako se desilo da je već sa prvim toplim danima i otapanjem snega na putu Niš-Niška Banja nikla nova divlja deponija.

Iz JKP Medijana najavljuju da će njihovi radnici već od sutra početi da odvoze đubre sa te lokacije.

- Veoma je bitno da krenemo sa što skorijim čišćenjem, jer je već zabeleženo da su pojedini građani počeli da odvoze svoje smeće i tu ga izbacuju - kaže pomoćnik direktora Medijane, Bata Vučković.

Vučković najavljuje da će se narednih dana raditi na još 20tak lokacija gde su primećene divlje deponije ili samo postoji opasnost od njihovog nastajanja.

- Na primer, kod KP Doma postoji velika količina snega koji je pocrneo. Tu postoji opasnost da građani počnu da ostavljaju stvari, misleći da tu već ima otpada. Kada odemo da čistimo, poslaćemo jasnu poruku da to nije mesto za đubre - kaže Vučković.

14.03.2012. u 15:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd