» Borovčanin ipak ne brani titulu u NišuNajbolji srpski bokser tvrdi da čelnici grada nisu došli na sastanak sa njim, dok gradonačelnik Miloš Simonović kaže da je problem novac koji je trebalo Niš da izdvoji. Iako je bilo najavljeno da će posle evropskog rukometa, svetskog tenisa i domaće košarke Nišlije gledati i odbranu evropske titule našeg najboljeg boksera, taj događaj će ipak biti u Loznici.

Nenad Borovčanin je u razgovoru za Južne vesti istakao da, iako je bila velika želja da titulu evropskog prvaka u kruzer kategoriji brani u Nišu, ipak će se 5. maja boriti u svom rdonom gradu Loznici.

- Gradonačelnika Niša sam čekao od Dejvis kupa da se javi ili mi ugovori sastanak sa njim, ali ništa. Ja sam desetak puta zvao njegov kabinet, ali nisam mogao da dođem do termina za sastanak sa njim - rekao je Nenad Borovčanin za Južne vesti.

On dodaje da je trebalo da se vidi sa Simonovićem u prostorijama Ministarstva ekologije, ali se gradonačelnik Niša nije pojavio.

- Ministar ekologije Oliver Dulić je izrazio želju da pomogne u organizaciji. Tamo je trebalo da se nađemo i održimo sastanak. Došli smo i na ideju da se višak novca od sponzora upotrebi za poboljšanje ekologije u Nišu - dodao je Borovčanin, osmi na svetskoj listi u verziji WBO.

Gradonačelnik Miloš Simonović rekao da je problem u celoj priči novac.

- Uz svu dobru volju i želju da Niš bude domaćin boks meča, problem je novac. Tražili su da Grad Niš finansira manifestaciju sa 4 miliona dinara. To je više novca nego što smo izdvajali za Evropsko prvenstvo u rukometu, Dejvis kup ili Kup Koraća - istakao je Miloš Simonović.

Međutim, Borovčanin ovo odbacuje i ističe da finsansije nisu bile problem jer su sponzori "pokrili" veći deo organizacije.

- Nisam baš siguran kolika je volja čelnika grada bila da branim titulu u Nišu. Poslali smo plan koliko bi koštala organizacija takvog meča i da bi sponzori pokrili deo troškova. Desilo se da je moj sponzor "Štada" pokrio sve troškove za meč u Loznici. Mi smo samo tražili koliko je Niš spreman da izdvoji za meč - rekao je Borovčanin.

Rekonstruisana hala Čair bi bila odlična za organizaciju ovakvog događaja jer bi mogla da primi veći broj ljudi nego što će stati u Loznici. Prema procenama, u hali u Loznici će meč moći da posmatra oko 3.000 ljudi, dok bi u Nišu taj broj bio veći.

- Stvarno sam želeo da boksujem u Nišu. Sada neće biti taj slučaj, ali ko zna, možda sledeći put - rekao je uz osmeh Nenad Borovčanin.

Prvi meč za odbranu titule zakazan je za 5. maj u Loznici, a planirano je da na jesen drugi put brani titulu u Nemačkoj, kao predborba jednom od braće Kličko.

Borovčanin je titulu Evrope osvojio prošle godine u Banjaluci, a odbranio je u Novom Sadu kada je tehničkim nokautom pobedio Nemca Larsa Buholca.

26.03.2012. u 21:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd