» Šesti sabor lovaca u LeskovikuProteklog vikenda u Leskoviku je održan šesti Sabor lovaca, u organizaciji Gradske opštine Crveni Krst i Lovačkog udruženja Niš, pod pokroviteljstvom grada Niša i Lovačkog saveza Srbije. Dvadesetak ekipa takmičilo se u lovačkim veštinama, a cilj ove manifestacije je popularizacija lova, druženje, razmena iskustava i planiranje budućih aktivnosti.

Slaviša Dinić, predsednik niške gradske opštine Pantelej, isitče da je Sabor lovaca dobra prilika za stvaranje boljih uslova za lovni turizam, što je jedan od strateški važnih razvojnih pravaca ove opštine.

Gradoanelnik Niša Miloš Simonović istakao je da potencijala za lovni turizam ima i najavljuje da će Grad podržati nove ideje.

- Potencijali lovnog turizma, ne samo u niškom kraju, nego i u čitavom regionu, veoma su veliki, a pre samo nekoliko dana naši godsti su bili najbogatiji Italijani i Švajcarci koji su došli u lov na jarebice. Od nas samih zavisi koliko ćemo ove potencijale zaista i iskoristiti, rekao je gradonačelnik Simonović i zahvalio meštanima Leskovika koji sa entuzijazmom organizuju ovu manifestaciju po šesti put.

Gradonačelnik je istakao da će Grad Niš podržati dobre ideje, kao što je izgradnja parka pored Leskovika u kome bi se odgajala divljač, do formiranja parka na teritoriji opština Crveni Krst i Pantelej, gde postoje i najveći potencijali za razvoj lovnog turizma.

27.03.2012. u 12:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd