» Istekao ugovor Grada sa Montenegro erlajnsomUgovor između Grada i kompanije Montenegro erlajns istekao je pre mesec dana, ali avioni i dalje lete iz Niša. Po ugovoru koji je gradonačelnik Miloš Simonović potpisao februara 2010. godine Grad je subvencionirao letove i crnogorskoj avio kompaniji garantovao prodaju 40 mesta na svakom letu, a avioni su leteli iz Niša svakog dana.

- Ne plaćamo unapred 40 mesta, nego plaćamo razliku do 40 ako nisu popunjena - pojasnio je tada Simonović.

Međutim, za sada nije poznato da li će, ko i kada isplatiti Montenegru subvencije za poslednjih 30 dana, odnosno do eventualnog nastavka ugovora.

Portparol gradonačelnika Stanislava Todorović rekla je prošle nedelje da je za tu temu nadležan gradski Većnik Boban Mihajlović. Ali, od 21. marta Mihajlović ne odgovara na telefonske pozive Južnih vesti.

Ni gradonačelnik Simonović nije želeo da odgovori na naša pitanja.

Podsetimo, početkom februara Južnim vestima je u Gradskoj kući potvrđeno da se gradonačelnik u Podgorici sastao sa čelnicima Montenegro erlajns, ali da "nije potpisao bilo kakav novi ugovor sa crnogorskom avio kompanijom, jer stari i dalje važi".

Avioni Montenegro erlajns iz Niša lete svakog dana.

I dalje letovi za Forli?

Iako italijanska avio kompanija "Vind džet" iz Niša ne leti još od oktobra 2010. godine, Turistička organizacija Niša i dalje promoviše ovu liniju.

- Sa italijanskom „low cost“ avio kompanijom „Wind jet“ možete za jako povoljnu cenu karte stići do Bolonje i aerodroma Forli - piše u delu sajta "Kako stići u Niš".

Južne vesti na ovo su upozorile pre desetak dana, kada je direktor TON Vladimir Jovanović pojasnio da je reč o "propustu administratora".

Turistička organizacija Niša je preduzeće čiji je osnivač Grad Niš, sa statusom "Indirektnog budžetskog korisnika", što znači da se plate zaposlenih isplaćuju novcem poreskih obveznika.

27.03.2012. u 17:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd