» Đoković u filmu o Caru KonstantinuVeliki projekat koji će se ovog leta snimati u Americi i Srbiji, film o životu Konstantina Velikog, trebalo bi da premijerno bude prikazan 2013. godine. Ovih dana je dogovoreno da i naš najbolji teniser Novak Đoković igra u tom projektu, piše Blic.

Filmom bi, između ostalog, trebalo da bude obeležena godišnjica Milanskog edikta, dokumenta kojim je ozvaničeno hrišćanstvo kao religija u Evropi 313. godine, a koji je potpisao Konstantin Veliki.

Po oceni Blica za ljude iz sveta skoro je nepoznata činjenica da je Konstantin Veliki rođen u Nišu, te da je veći deo svog života živeo u Srbiji.

Prema najavi produkcija „Drimvej“ Miroslava Mitića, producenta Zone Zamfirove i Džoela Mongomerija će tokom ovogodišnjeg Festivala u Kanu zvanično najaviti projekat i objaviti punu kasting listu. Nedavno je objavljeno da će izvršni producent filma biti Lukas Foster, poznat po filmovima „Gospodina i gospođa Smit“ i serijalu „Bad Boys“.

Iz izvora bliskih produkciji filma „Konstantin Veliki“, Novak je pristao na veću ulogu u projektu.

Kako Blic saznaje, prvi teniser sveta će imati zahtevniju ulogu nego što je imao u „Plaćenicima 2“. On će svoju veštinu baratanja teniskim raketom zameniti veštinom mačevanja, najverovatnije u ulozi generala vojske Konstantina Velikog.

Kako se radi o obimnoj produkciji na velikom broju lokacija, ostaje da se usaglase termini između Novakovih agenata i produkcije. Novak je u nekoliko navrata napomenuo da mu je zanimljivo da se upusti u projekte koji imaju veze sa glumom.

- Snimajući u Bugarskoj sa Staloneom i ekipom, doživeo sam neverovatno iskustvo. Tu premijeru sledećeg leta s nestrpljenjem isčekujem. Bilo je to sjajno iskustvo.

Iako je bilo planova da se u Nišu snimi još jedan film o ovoj značajnoj istorijskoj ličnosti i to prema bestseleru "Konstantinovo Raskršće", ali se, prema nezvaničnim informacijama, od toga za sada odustalo.

03.04.2012. u 11:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd