» "Vaginini monolozi" u Narodnom pozorištuPozorišni komad "Vaginini monolozi" biće izveden u niškom Narodnom pozorištu u četvrtak, 5. aprila u 20h. Karte za predstavu biće deljene besplatno ispred ulaza u pozorište, sat vremena pre početka predstave. Kao specijalni gosti u ovom performansu nastupiće glumice Ana Sofrenović i Katarina Gojković i autor monologa, Iv Ensler.

Čitajući performans "Vaginini monolozi" izvode i članice nevladinih organizacija "Centar za devojke" i "Ženski prostor".

Iv Ensler je napisala monologe 1996. godine na osnovu više od 200 istinitih priča žena. Od tada je komad izvođen mnogo puta širom sveta.

Izvođenje performansa organizuje "Centar za devojke" i ovo im je šesti nastup. Inače, ova organizacija postoji od 1998. godine i bavi se edukacijom i emancipacijom devojaka radi njihovog boljeg položaja u društvu.

Od svog osnivanja centar je realizovao brojne projekate koji su obuhvatali SOS telefon, sastajalište, radionice, predavanja, psihološku pomoć ...

Ova organizacija je prethodnih 8 godina većinu svojih aktivnosti uglavnom realizovala u niškim srednjim školama, a od nedavno se nalaze u novom prostoru.

Možete ih kontaktirati na telefon 018/4559994 radnim danom od 12h do 16h, ili mejlom centric-nis@eunet.rs.

03.04.2012. u 11:30
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd