» Preko 15.000 posetilaca na Festivalu naukeČetvrti Festival nauke "Nauk nije bauk", održan proteklog vikenda na Elektronskom fakultetu u Nišu, za dva dana posetilo je preko 15.000 ljudi. Time je oboren prošlogodišnji rekord od 10.000 posetilaca. Ova manifestacija posvećena nauci prerasla je u značajan i prepoznatljiv regionalni događaj. Iz godine u godinu Festival je sve raznovrsniji i sadržajniji pa je zanimljiv ljudima različitih interesovanja.

Tokom Festivala prikazane su 44 postavke i održana 33 predavanja, a manifestacija je uključila preko 500 učesnika.

Pored izlagača iz Gimnazije "Svetozar Marković" svojim postavkama su se predstavili učenici i profesori osnovnih i srednjih škola iz Niša i drugih gradova Srbije, iz Makedonije, Crne Gore i Francuske.

Zanimljivo je da su osim profesora sa univerziteta i priznatih svetskih stručnjaka, predavanja održali i učenici i studenti.

Posetioci su mogli da vide sprave starih Rimljana uz pomoć kojih su ratovali i osvajali utvrđenja, kako funkcionišu semafori, kako nastaju zemljotresi, a bilo je i zanimljivih štandova sa robotima, gmizavcima i zanimljivostima iz "Čudesnog sveta hemije".

Ove godine "Bauk tim" organizovao je i promociju Festivala, pa su građani nekoliko dana pre početka glavne manifestacije mogli da vide neke od postavki u Evropskom kutku.

Organizatori kažu da im je drago da su uspeli da osmisle "jedan lep, zanimljiv i društveno koristan način da promovišu nauku, približe je mladima i podstaknu povezivanje mladih sadašnjih i budućih naučnika iz Srbije i inostranstva".

03.04.2012. u 13:30
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd