» Održana obuka za pravljenje izveštaja o incidentuRadionica na temu pravljenje izveštaja o incidentu namenjena organizacijama civilnog društva održana je krajem nedelje u Udruženju studenata sa hendikepom u Nišu. Obuku polaznicima iz organizacija koje se susreću sa ovakvim situacijama održali su Ljupka Mihajlovska iz UHS-a i Saša Gajin iz CUPS-a.

- Cilj ove obuke je da se ljudi iz organizacija, koje rade sa pripadnicima manjina i marginalizovanih grupa, upute kako bi trebalo napisati izveštaj posle incidenta u kome je učestvovao pripadnik neke manjine. Ovim ćemo postići da izveštaji ubuduće budu standardizovani, kako bi mogli lakše da se obrađuju i prosleđuju nadležnim institucijama - objasnio je Dragan Đorđević iz Odbora za ljudska prava u Nišu.

Takođe, tokom radionice polaznicima je kroz primere predstavljeno kako bi trebalo komunicirati sa nekim ko je bio žrtva incidenta. Prema rečima organizatora na to se mora obratiti naročita pažnja jer je reč o vrlo osetljivim temama.

Nakon radionice učesnici su imali prilike da prisustvuju "Javnom forumu - Diskriminacija u Srbiji" koji je održan u Gradskoj kući, a oba događaja organizovala je Koalicija protiv diskriminacije.

Tokom aprila Odbor za ljudska prava će organizovati ovakve obuke i javne forume u još 5 gradova Srbije u kojima se nalaze kancelarije za ljudska prava.

03.04.2012. u 15:30
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd