» Omladinska filharmonija osvojila prvo mestoOmladinska filharmonija grada Niša "Naissus" osvojila je prvo mesto na Međunarodnom takmičenju omladinskih horova i orkestara u Pragu. Nastupom u Nacionalnom domu u Pragu, u katedoriji "simfonijski orkestar" Omladinska filharmonija je osvojila "zlatni nivo" pod dirigentskom palicom Zorana Andrića.

- Krenuli smo sa ciljem da budemo prvi. Uložli smo mnogo truda i naporno smo vežbali. Znamo koliko vredimo i drago nam je da smo to uspeli da pokažemo - rekao je Nikola Ćirić, jedan od članova Filharmonije.

Na takmičenju je učestvovalo oko 700 izvođača iz 8 zemalja, a filharmonija "Naissus" je bila jedini predstavnik iz Srbije.

- Mnogo nam je značilo što smo upoznali ljude iz drugih zemalja, razmenili iskustva i ostvarili neka nova prijateljstva. Uspeli smo da predstavimo Srbiju na pravi način - dodao je Nikola.

Posle nekoliko dana u Pragu, članovi filharmonije su obišli su Beč.

Nastup u Pragu je četvrti internacionalni, a pre toga Filharmonija je gostovala u Sofiji i dva puta u Italiji.

Na Svetski dan muzike Omladinska filharmonija pokloniće Nišlijama Dvoržakovu simfioniju "Iz novog sveta", koja je jedna od najkomplikovanijih i najsloženijih simfonija za izvođenje.

U avgustu ih očekuje turneja po Italiji, u toku su dogovori za gostovanja u Moskvi i Kini, a pregovara se za mnoge turneje širom sveta.

Omladinska filharmonija grada Niša "Naissus" osnovana je pre manje od dve godine i ima 50 članova, ali je za kratko vreme svojim kvalitetnim nastupima postigla zapažene uspehe u oduševila mnoge širom zemlje.

03.04.2012. u 17:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd