» Italijani sele fabriku iz Rijeke u NišUmesto u Rijeci, “Pletenina Iris” koja radi za najpopularnije svetske brendove, odeću će izrađivati u Nišu, kažu u Sindikatu radnika Hrvatske. Radnice u riječkoj fabrici trebalo je da od danas, 14. januara, krenu sa radom nakon novogodišnjih praznika, ali, kako prenosi portal SEEbiz.eu, sve mašine su već odvezene. Da se firma seli u Niš potvrdila je predsednica sindikata Zorica Radetić.

Oko osamdeset radnica ove fabrike, od kojih mnoge u “Pletenini Iris” imaju decenijski staž, trebalo bi da se u toku dana sastanu sa vlasnikom, kako bi im objasnio svoje planove i odgovorio - hoće li im uručiti otkaze kao tehnološkom višku i isplatiti plate i otpremnine.

Inače, radnicama u Hrvatskoj plate kasne. Prema rečima predsednice sindikata, vlasnik je često tvrdio da posluje sa gubitkom, ali nijedan račun nije blokiran. Iako nije precizirano koji su to poznati brendovi za koje ova firma radi, pretpostavlja se da će biti jedan od kooperanata niškog “Benetona”.

Prema podacima sa sajta Global Market "Pletenina Iris" italijanska je firma koja šije mušku i žensku odeću, a njeni proizvodi mogu se naću u prodavnicama u Evropi, Americi, Australiji, ali i Aziji, prenose Južne vesti.

14.01.2013. u 15:00

izvor: mondo.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd