» Ovo su ljudi koji žive i spavaju u grobovima!Aleksandar Dejić (53) i Bratislav Stojanović (42) već godinama "stanjuju" na niškom starom groblju "Gorica" u zapuštenim grobnicama. Više od 20 godina Aleksandar Dejić (53) iz Niša u Srbiji živi kao beskućnik. No, kako se ne bi povlačio po ulicama, odlučio je da potraži dom. A dom je našao, ni manje ni više već na niškom starom groblju "Gorica" i to u jednoj od zapuštenih grobnica.

Međutim, 53-godišnjak nije usamljen na groblju. Prvi mu je sused, naime, Bratislav Stojanović (42) koji "stanuje" nekoliko grobova severnije, a dom je pronašao u malo uređenijoj, ali takođe zapuštenoj grobnici, piše Blic.

– Zimi ili kada pada kiša spavam u grobu jer je toplije, a leti, kada je lepo vreme, gore sam u kapelici. U početku sam se malo plašio, ali sam se brzo prilagodio. Šta da radim, kad nemaš kuću, i groblje je dom – kaže Dejić.

Kaže, kako vandali često znaju da dođu na groblje i uništavaju grobove.

– Mangupi su otvorili i uništili mnoge grobove. Bio je u grobu polomljeni sanduk, nalazio sam i ljudske kosti. Morao sam ih malo pomaknuti da bih imao gde da spavam. Ima puno pacova pa povremeno moram stavljati i otrov, a leti ima zmija na svakom koraku. Ipak, groblje je najsigurnije za spavanje, niko nas ne dira. Samo je hladno, kad je napolju - 20, uvučem se pod pokrivače koje nađem u kontejnerima – dodaje on.

Njegov komšija Bratislav kaže da se ne plaše mrtvih, jer ih oni ne mogu uplašiti.

– Noću dolaze svakakvi, piju i ko zna šta rade. Ako ne znamo ko su kad uveče dođemo na spavanje, sačekamo prvo da odu – kaže Bratislav.

15.01.2013. u 18:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd