» Nagrađeni najuspešniji studentiDanas su u Gradskoj kući, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i predsednik Skupštine Grada Niša, prof. dr Mile Ilić, uručili najboljim studentima Univerziteta u Nišu nagrade, odnosno plakete za postignute rezultate. Konstatovano je da su studenti, posebno oni najbolji, pokretač društva i razvoja grada, a da će grad, sa svoje strane, nastaviti da prepoznaje njihove uspehe i podstiče ih na još krupnije rezultate.

Predsednik Skupštine Grada je naglasio da ovakvim ukazivanjem pažnje i motivacijom najuspešnijih studenata niškog Univerziteta, grad pokazuje poseban odnos prema njima i da se gradska politika po tom pitanju menja na bolje. Prof. dr Mile Ilić je istakao i to da je cilj ovih nagrada, kao i drugih aktivnosti kojima se stvaraju bolji uslovi za život mladih, kao što su nastavak izgradnje studentskog doma, dodeljivanje stanova mladim naučnicima i sportistima itd, samo neki od načina da se mladi stučnjaci zadrže u gradu. „Zato ćemo gradonačelnik i ja, koliko sutra uputiti jedno pismo preporuke svim gradskim institucijama i ustanovama, da pri zapošljavanju, kada se za to stvore uslovi, upravo ovi studenti budu prioritet“, podvukao je Ilić.

Inače, Plakete za studente sa prosečnom ocenom 10 dodeljuju se po prvi put ove godine, na inicijativu predsednika Skupštine Grada, koja je nedavno jednoglasno usvojena u gradskom parlamentu.

15.01.2013. u 19:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd