» Preživela pad sa čevrtog sprataNišlijka Jasmina Krstić (34) ispala je kroz prozor svoga stana sa visine od petnaest metara i udarila u beton. Ona je sa teškim telesnim povredama zbrinuta na niškoj Klinici za ortopediju, a za sada nije životno ugrožena. Nesreća se dogodila na četvrtom, poslednjem spratu stambene zgrade u Knjaževačkoj ulici u Nišu, a nesrećna žena je stradala kada je popustila stolica na kojoj je stajala dok je prostirala veš i “lansirala “je kroz prozor. Majka povređene žene, Milica, kaže za Telegraf da je Jasmini prvi priskočio u pomoć njen otac.

- U to vreme sam bila na poslu, a moj muž je izašao do prodavnice kako bi Jasmininoj osmogodišnjoj kćeri kupio neki slatkiš. U povratku ju je zatekao na betonu i pozvao Hitnu pomoć. Stradala je jer je dok je prostirala veš stajala na stolici koja se raspala i odbacila je ka prozoru – priča Milica.

Ona dodaje da joj se ćerka već mnogo napatila jer joj je pre osam godina umro brat.

- Moj sin je sa 27 godina umro 2004. godine, smatram od posledica bombardovanja, jer je bio na Kosovu u vreme rata. Jasmina je to mnogo teško podnela, od tada je često bila u stanju nervnog rastrojstva, posećivala je lekara, ali je uglavnom normalno funkcionisala – rekla nam je Milica.

I sama Jasmina je potvrdila da je pala dok je prostirala veš na terasi.

- Mislim da su za sve krive klizave papuče, jer da nije bilo njih, uspela bih da se zaustavim. Pokušala sam da dohvatim žicu, previše sam se nagela i izletela kroz prozor. Kad sam pala, osetila sam užasan bol, dozivala sam upomoć, srećom da je moj otac brzo naišao i on je pozvao lekare – kaže Jasmina.

Zamenik direktora Klinike za ortopediju Miloš Stanojlović kaže za Telegraf da je Jasmina zadobila brojne prelome kostiju, ali da je u stabilnom stanju.

- Ona ima otvoreni prelom desne potkolenice sa povredom kostiju stopala, otvoreni prelom leve petne kosti, prelome sedalne kosti i rebara. Hitno je urađena hirurška intervencija tokom koje joj je ugrađen spoljni fiksator na desnoj potkolenici. Ona je sada svesna i nije životno ugrožena – objašnjava Stanojlović.

17.01.2013. u 19:00
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd