» Prijem za ambasadora ItalijeGradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić primio je danas u gradskoj kući Njegovu Ekselenciju ambasadora Italije u Srbiji gospodina Armanda Varikia. U srdačnom razgovoru ambasador Varikio u superlativima se izrazio o svečanosti kojom je započeto obeležavanje jubileja 17 vekova od donošenja Milanskog edikta.

Gradonačelnik Perišić najavio je aktivno učešće Italije u proslavi jubileja Milanskog edikta, pa će tako 28. juna ove godine ova država biti domaćin svečanosti u niškoj tvrđavi, kada će biti izvedena opera slavnog kompozitora Đuzepea Verdija. Prema rečima gradonačelnika tokom susreta bilo je reči i o investicijama italijanskih kompanija u Nišu. Najvaljeno da Beneton ima velike planove u ovom delu Srbije i da bi Niš trebalo da postane strateški centar ove kompanije sa dodatnim povećanjem broja radnika.

Ambasador Italije Njegova Ekselencija Armando Varikio naglasio je važnost Niša kao kulturno-istorijskog centra i istakao da Rimljani nisu slučajno odabrali Naisus, jer se ovaj grad nalazi na raskršću važnih puteva Evrope Via Diagonale i Via Adriatico što je svakako istorijski značajno, ali predstavlja i dobru osnovu za budući privredni razvoj grada.

18.01.2013. u 18:00

izvor: ni.rs
lisica.rs | networkit.rs | pcberza.rs   Prijatelji : Selidbe Beograd | Otkup automobila
 Nisinfo.rs na Facebook-u
Novi Sad Vrnjačka Banja Kragujevac Vrnjačka Banja smeštaj Beograd